Tegyél engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Erős a szeretet, mint a halál, és a szenvedély olyan ellenállhatatlan, mint a holtak birodalma, parázsa izzik, az Úrnak lángja. Én 8,6.

Szenvedély nélkül mit sem ér az élet. Mégis kevesen vannak, akik szívvel és lélekkel odateszik magukat annak, amit, akit szeretnek. Noémi ilyen volt. Mélyen áthatotta őt az élet szeretete. Az életé, amit oly tékozlón megosztott barátaival, szüleivel, kedvesével. Soha nem adta fel, bár a betegség sok mindenben akadályozta, amit szeretett volna megvalósítani. Ő nem magába, hanem kifelé fordult. Gyöngyszobrokat, origamikat készített, rádió műsorban szerepelt, ahol az övéhez hasonló betegségben szenvedő gyerekekről volt szó. Tanult és tanulni akart mindvégig a nehézségek ellenére is. Akár a japán nyelvet is, ami azért érdekelte, mert sokat foglalkozott a manga képi kultúrájával. Felgyorsult életet élt, ami rövidre volt szabva. Mégis teljes élet volt, mert mindent teljes szívvel csinált. Úgy vélem, hogy ez Isten akarata: Hogy teljes szívvel éljünk a nekünk adatott időben. Mert mi más volna a hit, mint az élet szeretete, életigenlés. A magunké és a másoké. Nem attól teljes egy élet, hogy hosszú, hanem a teljes odaadástól. Jézus élete is ilyen volt. Azért beszélhetünk feltámadásról, célhoz érésről.

Fontosak a jelképek. Jézus elpecsételt minket magának. Szívén és jobbján letörölhetetlenül ott vagyunk pecsétként. De mi is magunkon hordozzuk az ő szeretetének pecsétjét. Annak rajzolata pedig túlmutat a földi életen a más világ felé, ahova vár minket. Egy hosszú betegség hosszúra nyúlt búcsúzás. Ez nem megkönnyíti, hanem inkább megnehezíti az elválást. Mély a fájdalom, de mély a szeretet is, amiről azt mondja a Biblia, hogy nem múlik el soha. Erős, mint a halál.

Az élet is kicsit olyan, mint a képregény. Utazás, keresés, kaland, küzdelem a természet és a lélek síkján. Összetartás és összetartozás, alkalmanként elválás. A Noémi által annyira szeretett manga ezeket is megjeleníti. Lehetőséget ad azonosulásra érzelmekkel, jellemformáló karakterekkel egy olyan történetben, ahol a hősnő végül célba ér. Várjuk a folytatást, amit Isten megígért az itteni életen túl.